Deze maand geeft manueel en oedeemtherapeut Sandra Musters een paar belangrijke tips om opgezwollen voeten te voorkomen met warm weer.

Warmte zorgt ervoor dat uw bloedvaten uitzetten, waardoor er meer bloed wordt aangevoerd. Maar omdat er meer bloed wordt aangevoerd, is het lastiger om dat bloed ook weer goed af te voeren. Doordat er een hoge druk op uw aderen komt te staan, wordt er vocht door de wanden van uw kleinere bloedvaten geperst. Ook kan uw lichaam warmte niet goed kwijt, waardoor u sowieso meer vocht gaat vasthouden. Deze vochtophoping wordt oedeem genoemd. U merkt dat u last hebt van vochtophoping als uw schoenen krapper beginnen te zitten en u een soort langzaam wegtrekkende deuk in uw voet krijgt op het moment dat u er met een vinger op drukt. Krappe schoenen en gezwollen enkels kunnen behoorlijk oncomfortabel en soms zelfs wat pijnlijk zijn.

Dus hierbij de tips:
– Drink voldoende
– Beweeg regelmatig om de doorbloeding te stimuleren
– Probeer niet te veel zout te eten op een warme dag
– Mocht u nu toch last hebben van pijnlijke, gezwollen voeten, trek dan zodra
u thuis komt je schoenen uit en leg uw voeten omhoog.