Hoe lang ben je al werkzaam in de praktijk?
Ik ben al sinds 2008 werkzaam bij Van Zuilichem Zorg, dus deze novembermaand al weer 9 jaar.

Waarom heb je gekozen voor fysiotherapie?
Een mooi voorbeeld van hoe kleine oorzaken bijzondere gevolgen kunnen hebben; op mijn 16 jarige leeftijd heb ik mijn voorste kruisband afgescheurd en kwam zo zelf in de fysiotherapeutische revalidatie terecht.

Dit was zeker een trigger wat mijn fascinatie voor revalidatie en mijn passie in sport en bewegen combineerde.

Welke specialisaties heb je?
Musculoskeletale revalidatie in het algemeen en handtherapie en manuele therapie in het bijzonder.

Wat maakt je werk zo leuk? 

Meerdere facetten uiteraard, maar wellicht wel goed samengevat in ‘het puzzelen zelf’, zoekend naar het gezondheidsprobleem en de best passende oplossing, en ‘de uiteindelijke puzzel afgemaken’, mensen vooruit zien gaan en op die manier iets vgoeds oor een ander kunnen betekenen.

Voor welke pijnklachten kunnen mensen bij jou terecht?

Musculoskeletale klachten in het algemeen; dus allerlei klachten van ons bewegingsapparaat, variërend van spieren (bv scheurtjes of ‘knopen’ (zgn triggerpoints), gewrichten (acute verstuiking, overbelasting of slijtage) en/of zenuwklachten (zoals beknellingen bij een hernia of carpaal tunnel syndroom). Meer specifiek heb ik mij toegelegd op klachten van de nek/schouder, arm en hand  handtherapie.

Waar kan iemand jou voor wakker maken?

Ik slaap makkelijk in, dus men mag mij overal voor wakker maken. Vakinhoud interesseert mij enorm; een interessante cursus, vakliteratuur of een bijzondere casus. Mocht het kunnen wachten tot de ochtend, dan slaap ik liever door …

Wat zijn je hobby’s/sporten?

Mijn grootste hobby is uiteraard mijn gezin, wat soms zeker ook wel wat sportieve elementen kent 🙂 .

Naast mijn werk voor VanZuilichem Zorg ben ik werkzaam als HBO-docent bij Avans voor de opleiding fysiotherapie. Studenten opleiden is naast mijn werkzaamheden zeker ook een hobby van me. Dit kan ik ook mooi kwijt bij de lokale handbalvereniging, waar ik naast speller en voorzitter, ook coach en trainer ben van een gedreven jeugdgroep. Hiernaast probeer ik als saxofonist wekelijks mooie muziek te maken met een groepje blaasmuzikanten binnen onze harmonie. Uiteraard draaien beide verenigingen op vrijwilligers, waardoor ik mijn bijdrage probeer te leveren wat hand-en-spandiensten. Vakinhoudelijk weet ik mijzelf nog uit te dagen als redacteur van een Nederlandstalig vakblad  voor fysiotherapeuten, waarbij wij ook jaarlijks nascholing verzorgen door middel van themadagen.